dana1967

Just another WordPress.com site

Zona de confort sau Sindromul Corley

Aurelia Mazilu

inspiring-quotes-for-entrepreneurs14Fiecare dintre noi avem locuri in care ne simtim in largul nostru, lucruri la care ne pricepem foarte bine, situatii in care stim exact cum sa reactionam si obiceiuri care ne structureaza existenta si ne dau un sentiment de siguranta. Toate acestea se numesc zone de confort. Ei bine, conceptul de zona de confort mai este cunoscut drept Sindromul Corley si reprezinta o stare psihologica si comportamentala ce apare intr-o stare emotionala neutra, netulburata de anxietate.

Folosind un set limitativ de comportamente pentru a obtine un nivel optim/stabil de performanta, de obicei eliminand orice risc, zona de confort se structureaza in timp, prin repetarea cotidiana a acelorasi comportamente ce devin uzante.

Interesant este ca personalitatea individului poate fi descrisa uneori functie de zonele acestuia de confort. Zona de confort este un soi de conditionare mentala care determina o persoana sa creeze si sa opereze cu limite/granite mentale. Astfel de granite…

Vezi articolul original 535 de cuvinte mai mult

Autor: Dana Constantinescu Mediclass

Director Medical/Administrator-Centrul Medical Mediclass

Comentariile nu sunt permise.